Hvis Bare Filmene Kunne Blive Til Virkelighed

Der kom for nyligt resultater ud fra en undersøgelse, der tjekkede op på en lang rækkes menneskers indtryk af deres egen værdi på arbejdspladsen. Det viste sig at op imod en tredjedel af alle ansatte føler, at deres rolle er pænt ligegyldig. De tror ikke, at der ville ske alverden, hvis de pludseligt en dag holdt op med at møde op på deres job. Nogle af dem føler ikke at de bidrager med nogen værdi overhovedet, men blot render rundt og ser travle ud, og får løn en gang om måneden. Andre oplever deres arbejde som så simpelt og hjernedødt, at de hurtigt ville blive erstattet af en anden medarbejder, og arbejdspladsen slet ikke ville lægge mærke til, at de ikke længere var der.

Måske siger det noget om vores arbejdspladser. Men for mig er det endnu vigtigere hvad det siger om os mennesker. For uanset om det er sandt eller falsk, så viser det, at vi mennesker ikke trives med ikke at have nogen mening. Vi er naturligt drevne imod at have et mål og en plads i samfundet. Ingen har lyst til at føle sig ligegyldige. Med så mange der føler, at deres job er ligegyldigt, er det da klart at vi år efter år bryder rekorder for antallet af folk på lykkepiller. Vi er verdens lykkeligste folk, og vi har alt hvad man kan begære når det kommer til mad og tryghed: men vi mangler mening. Mening kan ikke rigtigt findes ved at tage piller, men pillerne kan da få os til at glemme eller overse, at denne mening mangler.

Og det er derfor så mange vælger at bruge deres fritid på at drømme sig væk i film og TV serier. For historierne i fjersynet har nemlig det vi mangler. Der findes ikke et eneste eventyr, der ikke har en helt eller flere, der har et helt klart mål. Noget de arbejder sig hen imod, noget som de er særligt udvalgte til. Deres eksistens er vigtig: den har betydning. Når vi ser disse film, så kan vi for et kort øjeblik glemme den virkelige verden, og blive en del af dette meningsfulde eventyr. Hvis bare filmene kunne blive til virkelighed.

Men de kan blive til virkelighed. Det kræver bare at du selv finder på missioner, hvor du er helten. Forestil dig, at det er din mission at redde juleaften. Der er ikke Julepynt på juletræet, og du er den eneste i huset, der ved hvor kassen med julepynt er! Så du kæmper en brav kamp med at finde julepyntet frem, og pænt dekorere træet. Du er helten, der reddede juleaften! Du kan også være en helt til daglig: sæt dig for at bringe mindst ét smil frem på arbejdet hver eneste dag. Sådan et smil kan gøre en enorm forskel. Og det giver dig en mission: et klart mål med den dag, og en vigtig rolle på din arbejdsplads.