Tømrerarbejde

A man working building a home and measuring some wood

Workman Measuringr

Tømrer

En tømrer er en person der fx arbejder med, nybygning, ombygning af huse eller renovering af huse.

Hvor arbejder de?

De arbejder udendørs på en byggeplads, eller på et værksted. I værkstedet forbereder de sig og skære træ, til det de nu skal lave. Så skal de nemlig ikke stå ude, på byggepladsen og lave det.

Hvad laver de?

De kan både have store og små opgaver at tage sig til, fx sætte et vindue op eller måske bygge et hus fra bunden af. De arbejder både indenfor og udenfor, og de arbejder i alle slags vejr. tømrer arbejder os med forskallingsarbejde. Det består i at lave forme til betonstøbning, ved bygning af fx broer og havne.

Kontakter

De kan tit ikke lave det hele selv, så derfor har tømrerfirmaer et godt samarbejde med fx murre, elektriker osv. Så hvis du skal have byget et hus, er det ikke nok bare at få fat på en tømrer. Du kan finde din tømrer på fx Google. Der er mange gode tømrer, men du kan os være uheldig at få nogle dårlige. Så vis du leder efter en tømrer som kan love jer kvalitet og godt håndværk er Brix og Langgaard byg, lige det du leder efter. De holder til i Varde Esbjerg området, men kan bygge i hele landet.

Hvordan bliver du tømre?

For at blive tømrer skal du tage en erhvervsuddannelse, det tager ca. 3-4 år men det afhænger af uddannelsen og din praktikplads. Når du tager uddannelsen skal du både være på skole, og ude ved et tømrerfirma. Når du er ude i praktisk arbejde, arbejder du som tømrer. Når du er færdig skal du ligsom med så mange andre uddannelser, op til en prøve. det er en svendeprøve, og den går for der meste ud på, at du skal bygge noget og fortæller om det. Du får ikke karakteren som i folkeskolen, men i stedet for du enten en bronze, sølv eller guld mønt eller ingen ting hvis du dumper. Som udlært tømre får du ca. 29.775 kr Om måneden.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.