Det Bør Købere og Sælgere Vide om Deres Ejendomsmæglere

Maegler

Maegler
For de fleste købere og sælgere byder udsigten til, at skulle have med en ejendomsmægler at gøre, en masse uklarhed og angst med sig. Mens nogle mæglere er troværdige og anerkendte, og ser deres kunder som deres største prioritet, er der ingen mangel på skrupelløse personer, som forsøger at lave  hurtige penge på andres bekostning. Som køber eller sælger af en ejendom, er det dit ansvar, at vælge en god ejendomsmægler. Så i denne artikel tager vi et kig på, hvad du bør vide om ejendomsmæglere, før du træffer dit valg.

 

Hvad laver en ejendomsmægler egentligt?

Uanset hvilken side han arbejder for – om det er for køberen eller for sælgeren – så fungerer ejendomsmægleren som en mellemmand mellem køber og sælger, og hjælper med at afslutte salget af en ejendom. Som betaling for sine ydelser, tager han en provision fra sin klient (sælger, køber eller begge to). Når en mægler arbejder på vegne af sælgeren, er han ansvarlig for at klare alt papirarbejdet i forbindelse med salget, og for at markedsføre ejendommen. Dette ansvar er det samme, uanset om vi snakker ejendomsmægler hedehusene, eller en ejendomsmægler i en af de større byer.

Typisk vil en ejendomsmægler starte med, at sætte et skilt op på grunden, og lægge ejendommens detaljer på sin hjemmeside. Det næste skridt er, at markedsføre ejendommen via reklamer og annoncer i ejendomsmagasiner, offline såvel som online.

Udover at markedsføre ejendommen er agenten, der lister dit hjem, også ansvarlig for, at følge op med andre agenter, som måske har kunder, der kunne have interesse for ejendommen. En agent skal også hjælpe dig med at forhandle den bedst mulige aftale. Han eller hun er med dig hvert skridt på vejen til hjemmet er solgt. En god ejendomsmægleren skal kunne rådgive dig om alle spørgsmål til processen, inklusive at indhente den nødvendige hjælp fra advokater med videre.

Når en mægler arbejder for en køber, er en ejendomsmægler ansvarlig for at gennemgå ejendomsfortegnelsen for et område, som hans klient er interesseret i. Han koordinerer med ejendomsmægleren, der håndterer ejendommen på vegne af sælgeren, og arrangerer at vise ejendommen til sine klienter. En ejendomsmægler fra køberens side hjælper også med at forhandle den bedste handel for sin klient, og er med køberen igennem hele købsprocessen. Han er også ansvarlig for at kontakte en professionel, til at få udført en ejendomsvurdering. Nogle ejendomsmæglere kan også tilbyde andre ydelser såsom rådgivning og hjælp til søgning af boliglån.

Ejendomsmæglere tjener ikke kun provision på køb og salg af boliger, men også for ejendomme der bliver er lejet. Normalt udbetales provisionen til ejendomsmægleren først ved den endelige afvikling af aftalen. Husk altid at læse kontrakten igennem, da der kan være afgivelser fra disse normer. Hvis din ejendomsmægler opererer på en anden måde, og ikke selv har gjort opmærksom på det, er det generelt et dårligt tegn.

Udgivet
Kategoriseret som Bolig

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.