Derfor Drikker Laus Champagne Alene

Vin i kasse

Vores forhold til alkohol er lidt specielt. Hvis en ældre mand starter dagen med et glas snaps, så er det helt okay. Hvis en ung person tager et shot hver morgen inden han tager i skole, så er det et rigtigt dårligt tegn. Hvis man sidder nede på bodegaen hver dag og får sig en øl, så er man alkoholiker – men hvis man åbner en kold dåseøl mens man slapper af foran fjernsynet, så er det helt okay. Alt efter hvor vi er i livet, og hvilken type alkohol vi drikker, så tolkes det forskelligt af samfundet. Den sociale klasse har selvfølgeligt også en vis betydning – en person der drikker et glas vin hver aften før hun går i seng, kan sagtens kigge dømmende på en der drikker øl til et måltid. Vi bilder på en eller anden måde os selv ind, at vores fordomme omkring de forskellige typer af alkohol har bund i sandheden. Men i sidste ende er det det samme stof der indtages – ethanol – uanset hvilken form det er i.

Derfor har Laus ikke noget problem med at fortælle, at han godt kan lide at drikke Champagne når han er alene. Folk synes det er underligt, fordi champagne typisk anses for at være en social drik. Det er noget man drikker når man skal fejre noget helt særligt, og gerne mans man er omgivet af folk man holder af. Hans mor er bekymret – der må da være noget i vejen, hvis man sidder helt mutters alene og drikker champagne… Men hvorfor egentligt?

Vi ved allesammen at champagne smager godt. Hvis det ikke var en dejlig drik at indtage, hvorfor skulle folk så have lyst til at drikke den under glade omstændigheder? Hele idéen med champagnen er, at den løfter vores glæde og gode humør endnu højere op, ved at være velsmagende og festlig. Boblerne kildre på tungen, smagen fylder vores mund og alkoholens virkning rammer vores hjerner. Det passer fantastisk ind i disse festlige begivenheder – men det betyder da ikke, at det er det eneste sted den passer godt ind.

Laus lever et dejligt liv. Han har et godt job, en kone han elsker over alt på jorden og en masse minder i bagagen. Når konen er på aftenvagt, kan Laus godt lide at sidde for sig selv i sofaen, og åbne en god flaske champagne. Han sidder så typisk og reflekterer over dagen, eller tænker tilbage på sine minder. Nogle gange finder han foto-albummet frem og kigger på alle de oplevelser han har haft, og planlægger måske helt nye eventyr til fremtiden. For Lause giver champagnen en ekstra dimension i hans reflektioner – det gør det muligt at slappe rigtigt godt af, og tænke “livet er nu godt”. Han er på ingen måde på flugt, som man ser det med alkoholikere – tværtimod benytter han champagnen til at fordybe sig endnu mere i sine minder, nuet og planlægningen af sin fremtid.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.