Derfor er Epoxymaling Blevet så Populært

Man har længe brugt epoxymaling på gulve indenfor industrien. Her er det en af de foretrukne gulvtyper, fordi epoxy er så ufatteligt slidstærkt. Selv da epoxygulve ikke var specielt moderne i private hjem, var de altså at finde på stort set alle fabrikker og værksteder. Når et firma investerer i et gulv, så tænker de ikke specielt meget over æstetikken eller moden. En forretning investerer i det gulv, der egner sig bedst til opgaven. Et gulv på en fabrik eller et værksted bliver brugt ekstremt meget, og det er noget der virkeligt kan slide på det. Har man eksempelvis et blødt trægulv, så vil der være ridset og flosset inden dagen er omme. Et epoxygulv er derimod så slidstærkt, at man nærmest ikke kan se, at det har været udsat for noget som helst. Gulvet forbliver altså pænt, og det behøver ikke løbende vedligeholdelse eller regelmæssig udskiftning. Det har altså altid givet rigtigt god mening fra et forretningsperspektiv.

På det seneste er det dog blevet utroligt populært rundt i de private hjem også. Flere og flere danskere der står overfor at skulle have udskiftet deres gulv, vælger at skifte til et gulv med epoxymaling. Det er faktisk blevet så populært, at mange ikke engang venter til, at det gamle gulv er blevet slidt op. De skifter til et epoxygulv så snart de flytter ind.

Der er en række gode grunde til, at epoxymaling bliver brugt på private gulve. Først og fremmest så passer det epoxygulvet perfekt ind i tidens trend og værdier. Før i tiden gik folk meget op i, at vise sig frem og konkurrere. Dengang var trægulve utroligt trendy, da de signalerede alle de rigtige ting. Et ægte trægulv er forholdsvist dyrt og sart. Når man vælger at lægge et trægulv, så signalerer man altså til sine gæster, at man har penge nok. Man har råd til lægge trægulvet, pleje træet, og eventuelt udskifte det med tiden. Et trægulv signalerede altså, at man var velhavende.

I dag er det ikke særligt moderne, at føre sig frem på den måde. Tidens værdier handler mere om bæredygtighed og problemløsning. Klima og miljø er i fokus, og her ser man altså ned på dem, der spilder penge og ressourcer på at blære sig. Et epoxygulv passer derimod perfekt ind i disse nye og grønne værdier. Epoxygulvet har et råt look, der viser at man værdsætter det funktionelle. Det er samtidig billigt at lægge, og opbruger ikke sjældne eller dyre ressourcer. Vigtigst af alt, så holder et epoxygulv i mange år, uden at det kræver vedligeholdelse eller udskiftning. Det er altså et fornuftig valg, og vi sætter pris på fornuften i dag. Epoxymaling er altså blevet populært, fordi det er pragmatisk og moderne.