Design din egen plakat i Word

Er du god til at finde på idéer, er du den i selskabet, der altid har en sjov eller skarp kommentar, eller kan du bare generelt noget med sproget? Hvad så med at omsætte dit skarpe sprog til nogle fede typografi plakater? Det er faktisk ikke så svært at lave dine egne A4-plakat med Word, så du kan sagtens selv design din egen plakat, hvis du vil.

Det kræver selvfølgelig, at du har noget genialt eller originalt på hjerte som ikke er publiceret på samme måde før, men selv gamle og ”slidte” citater kan få nyt liv med en anderledes baggrund, typografi eller opstilling. Det behøver ikke at være svært at lav en plakat. En “lav selv plakat”, som vi kalder det, behøver altså ikke at være svær at komme igang med. Lav selv plakater er oftest sjove at have hængene, fordi man selv har designet dem. Dialekt plakat er feks meget populære og der findes ikke mange steder du kan købe dem, så her vil en design selv plakat være genial. Lav plakater der har sjove motiver og farver og være ikke bange for hvad andre synes om din plakat. En dialægt plakat er også bare tekst, som også kaldes typografi plakater, så det burde de fleste kunne finde ud af at lave uden man behøver at have sin kreative side med sig. Så lav din egen plakat og få noget unikt hjemme på din egen væg.

Dette kan du nemt gøre i Word eller Indesign, hvis det skal være lidt mere avanceret. Med Words typografisæt har du flere forskellige muligheder for at lave sjov typografi med eller uden konturer, skygger, refleksion, skær og ligaturer i forskellige farver og nuancer.

I Word, vælg knappen med A og du er hurtigt i gang. Du kan også vælge knappen Typografier, hvor du i drop-down menuen kan vælge imellem forskellige skrifttyper, om teksten skal være svagt eller stærkt fremhævet om det skal stå som citat eller ej. Prøv dig frem og lav nogle sjove plakater til f.eks. børneværelset, gangen, kontoret, køkkenet eller stuen. Når din plakat har det udtryk, som du gerne vil have, så få den printet i høj kvalitet og afslut med en ramme for et flot resultat.

Danske Dialægt er en af de plakatkunstnere, der er god til at lege med sproget og som navnet antyder tager disse dialekt plakater udgangspunkt i lokale dialekter, der får os til at trække på smilebåndet. En idé kunne være at lave en lignende plakat med udtryk som er typisk for din familie. Din fars små særheder, din søsters humor og din mors alvorsord får pludselig helt ny mening med på en familieplakat. Lav evt. en fælles for hele familien og en for hvert familiemedlem, med hver af den persons særlige vendinger og personlige udtryk. Det kan der kun komme noget helt unik og godt ud af, som ingen har.

Her et par idéer, hvis du skulle lave en plakat omkring mor: ”Husk nu din madpakke”, ”Jeg elsker dig uendeligt”, ”Kommer du hjem og spiser?”, ”Har du husket at…”, ”Kom her og få et kram”, ”Kys, kys”, ”Hør nu bare efter, hvad jeg siger…”, ”Der er nybagte boller, ”Jeg har lavet din livret”, ”Har du lavet dine lektier”, ”Læg nu den telefon”, ”Du gør mig glad”, ”Har du pakket tasken?”, ”Hvornår kommer du hjem?”, ”Hvornår ser jeg dig igen?”.

Fyld selv ind med din mors bedste eller mest brugte udtryk og skab et visuelt og meget personligt udtryk. Det er da en kærlighedserklæring, der vil noget. Ikke alene er det meget personligt at lave sine egne plakater, det er også meget sjovt – især hvis du tager idéen med udgangspunkt i et familiemedlem og du skal huske de sjove og finurlige kommentarer, som kendetegner personen bag, ligesom ham der laver wedding invitation business derhjemme.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.