Partierne som stueplanter: En botanisk guide til folketingsvalget 2015

Edderkoppeplante
Edderkoppeplante

[wr_row width=”boxed” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” img_repeat=”full” autoplay=”yes” position=”center center” paralax=”no” border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”10″ div_padding_bottom=”10″ div_padding_right=”10″ div_padding_left=”10″ ][wr_column span=”span12″ ][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]

En botanisk guide til folketingsvalget 2015: Partierne som stueplanter

Nedenstående guide prøver at sammenligne de danske partier med forskellige almindelige stueplanter.

Går du en tur i dit havecenter eller på Plantorama.dk kan du se hvordan de danske politiske partier til forveksling ligner danske husplanter og haveplanter. Håber du vil nyde denne sammenligning af stueplanter og danske politiske partier.

 

[/wr_text][wr_image image_file=”http://justhow.dk/wp-content/uploads/2015/07/edderkopplante-kaempe-online-udvalg-af-sommerblomster-plantoramadk.jpg” image_size=”medium” link_type=”no_link” image_container_style=”img-circle” image_alignment=”center” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ][/wr_image][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]

Edderkoppeplante

Venstre – Edderkoppeplanter er hårdfører og kan tåle en masse misbrug. Edderkop planten vender tilbage efter en lang sommer og der sidder den så, i vindueskarmen, men ikke nok med det, Edderkoppeplanten har fået en lille baby edderkop plante. En klon venter på at plante sine rødder. Den ser harmløs ud, den er enkel at passe, men kedeligt at se på. Det kan kun være Venstre, Danmarks Liberale Parti. De er kendte for deres massive topstyring – de vil meget gerne deltage i krige. Deres leder har købt stort ind for sit partis penge og at alle forsøger at underminere hans lederevner glide af på ham som vand fra en edderkoppeplante. 

Slyngplante

Dansk Folkeparti – DF er som en slyngplante på ydersiden af dit hus. Din bedstemor kom med den en dag, og på det tidspunkt var det bare en lille, uskadelig udseende planteløg. Du plantede løget og glemte det, og nu, år senere, har det taget over og kvæler sin vej til dominans. Slyngplanten er stor, men også kedelig og ildevarslende, samt uimodtagelig for udenforstående, og begunstiget af den ældre generation. Fra afstand lover slyngplanten storhed, men tæt på er den grov og dyster. Slyngplanten er et stykke af flora, du bør holde øje med.

[/wr_text][wr_image image_file=”http://justhow.dk/wp-content/uploads/2015/07/exoterra-finger-kaktus-kaempe-online-udvalg-af-dekoration-plantoramadk.jpg” image_size=”medium” image_alt=”Kaktusplante” link_type=”no_link” image_container_style=”img-circle” image_alignment=”center” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ][/wr_image][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]

Kaktus

Socialdemokraterne – Det kan godt være af rosen er dette partis logo men ved nærmere eftersyn, ser det ud til, at Socialdemokraterne ikke kan identificere sig med alle aspekter af denne den flotte og romantiske rosenblomst. Den tidligere partileder er gået til angreb mod hendes modstandere og prøver at matches deres anti-immigrationspolitik for at holde på de vælgere der ellers vil flygte til DF. Selvom roser har torne, virker Socialdemokratiet ikke til at have nok torne og pigge. Deres venstreorienterede oppositionspartnere føler at de stikker deres fingre på partiet og at Socialdemokraterne minder om de højreorienterede partier. De er defensive og langsomme, ligesom din kaktus i vindueskarmen. Du har en stille forståelse for kaktussens adfærd, men du ønsker absolut ikke at komme for tæt.

Amerikansk Lykkekastanje (Pengetræ)

Liberal Alliance – Liberal Alliance er meget som Pachira aquatica også kendt som Amerikansk Lykkekastanje, der også kendes som “Pengetræet”. Træet lover rigdom og velstand ved minimum vedligeholdelse. Men er opnåeligt og kan træet holde hvad det lover? I virkeligheden sidder penge træet i hjørnet af lokalet og kaster gyldne blade fra sig. Kastanjetræet er meget veltalende og giver gerne høje løfter, men i sidste ende er og bliver det en skuffelse.

[/wr_text][wr_image image_file=”http://justhow.dk/wp-content/uploads/2015/07/boc-chili-kaempe-online-udvalg-af-chiliplanter-plantoramadk.jpg” image_size=”medium” image_alt=”Chiliplante” link_type=”no_link” image_container_style=”img-rounded” image_alignment=”center” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ][/wr_image][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]

Chili planten

Enhedslisten – Kendt som det rød-grønne parti i Danmark, dette pikante nummer er en alliance mellem røde frugter (socialister) og grønne blade (miljøbeviste). Chili er lidt for stærk for nogen og Enhedslisten deler virkelig det politiske spektrum i Danmark. Ingen kan være stærkere og mere venstreorienterede end dem. Ligesom chili planten har Enhedslisten et global appel for dem med en appetit for dem. De gør livet mere velsmagende, men det er for meget for de fleste mennesker til at sluge.

Aloe Vera planten

Alternativet – Miljøet står højt på Alternativets dagsorden, især forøgelse af økologiske fødevarer og vedvarende energi. Aloe Vera planten er også kendt for sin evne til at rense luften, hvilket er hvad alternativet har til formål at gøre – de vil rense luften i de gamle og tillukkede parlamentariske bygninger. Aloe Vera har også andre anvendelser. Blev du brændt af sidste gang du stemte. Det er ikke noget problem, du skal bare brække et stykke af den Alternative Aloe Vera plante og sprede dens saft ud over din hud og du vil opleve øjebliklig lindring. Selvfølgelig kunne den bare sidde der og se pæn ud, eller vi kunne sætte den til at lave noget og se hvad den kan opnå.

[/wr_text][wr_image image_file=”http://justhow.dk/wp-content/uploads/2015/07/fredslilje-kaempe-online-udvalg-af-skyggeplanter-plantoramadk.jpg” image_size=”medium” image_alt=”Fredslinje” link_type=”no_link” image_container_style=”img-circle” image_alignment=”center” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ][/wr_image][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]

Fredsliljen (linje)

Det Radikale Venstre – Liljen er den mest fornuftige plante i dit hjem. Mens andre planter går til fra den ene dag til den næste, hvis du glemmer at vande dem, vil en freds lilje ikke have samme behov for vanding og vil blive hængende længe. Så snart du vander planten vil den hæve sig igen. De Radikale er også et praktisk parti, når det kommer til samfundets mest fundamentale behov. En fornuftig økonomisk politik, en socialpolitik der understøtter de svageste, og med et praktisk øje på fremtidige problemer. Men på trods af at være en smuk og praktisk plante er vælgerne blevet trætte af dem. 

Ægte Mimose (Mimosa Pudica) – Den Følsomme Plante

Socialistisk Folkeparti (SF) – SF er ikke så skrappe som Enhedslisten og de mangler snu og aggression. De sluttede sig til en tre-parti regering med Socialdemokratiet og Radikale, men blev tvunget til at trække sig ud efter en række lovforslag, der trak regeringen til højre i stedet for til venstre. De gjorde det godt i meningsmålingerne, men fik bestemt ikke et godt vælg. Deres mangel på elasticitet betyder, at de er ligesom Ægte Mimose planten (mimosa pudica) også kaldet den følsomme plante. Mimosens blade folder indad og planten hænger når den forstyrres, men genåbner når der bliver ro igen. SF er også følsomme over for forstyrrelser i deres umiddelbare omgivelser. Lidt for usikker for nogle.

[/wr_text][wr_image image_file=”http://justhow.dk/wp-content/uploads/2015/07/bregne-kaempe-online-udvalg-af-skyggeplanter-plantoramadk.jpg” image_size=”medium” link_type=”no_link” image_container_style=”img-circle” image_alignment=”center” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ][/wr_image][/wr_column][/wr_row]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.