Find den rigtige vinterjakke til pigen

Vinterjakken til børn er nødvendig fra november til april. Børn opholder sig meget mere udendørs gennem dagen end voksne gør. Og derfor skal jakken selvfølgelig holde barnet varm, men også give drengen eller pigen den nødvendig bevægelsesfrihed på legepladsen m.m.

Find den rigtige vinterjakke til pigen. Brug de nedenstående tips inden du køber ny jakke.

Styles

Gennem den hårde vinter er flyverdragten selvfølgelig det rigtige i vuggestue, børnehave og mindre klasser. Men jakken er dog også nødvendig, for den danske vinter er ikke kun til flyverdragt.

Der findes mange modeller indenfor vinterjakker til børn. Her er det praktiske første prioritet, for jakken skal være funktionel i forhold til årstiden. Men en vinterjakke til piger er ikke hvad som helst, hun skal jo helst også gerne kunne lide den.

Jakkens egenskaber

En jakke til vinteren skal kunne isolerer og være åndbar. Barnet skal kunne holdes varm men også aflede sved indefra. Børn bevæger sig meget gennem dagen, og derfor vil de svede fra tid til anden.

Åndbar stof tillader at sveden bliver ledt ud igennem stoffet, men vandet udefra bliver blokeret fra at trænge ind igennem stoffet.

Da børn leger meget udendørs gennem vinteren, skal jakken selvfølgelig også give barnet plads til bevægelser.

Det danske vinter består ofte af blæst og regn. Derfor skal en god vinterjakke også helst have vandafvisende overflade og kunne modstå vinden. Kig efter jakkens egenskaber til at være vind- og vandtæt. Vandmodstanden på de forskellige styles står ofte på jakkens mærke, men du også kan e specifikationer ved en søgning på Google.

Vandsøjletryk

Jakkens egenskab til at modstå vand, måles via vandsøjletryk. Det testes ved at jakken bliver hængt over en stang og der bliver pumpet vand ind. Derved måles modstandsevnen i stoffet. Her er vandsøjletryk på 3-4000 ofte være fint nok til at holde barnet tør. Hvor jakker med vandsøjletryk på 10000 kan klare ret ekstreme miljøer.

Sømme og syninger er også afgørende for kvaliteten. Her vil svejsede sømme være 100% vandtæt, som dog kun bruges med PVC eller PU materiale som belægning. Hvilket ofte også omtales som gore-tex mere eller mindre. Tapede sømme er mere almindelig brugt i hverdagstøj, hvor sømmene er tapet til på indersiden.