Gør Livet Lidt Grønnere – Tips til Storbyfolket


Jeg voksede op ude på landet, og elskede at boltre mig i naturen. Som barn kunne jeg være på eventyr i de omkringliggende skove i timevis, og om efteråret kastede jeg mig rundt i bunkerne med blade, som min far havde brugt hele dagen på at skrabe sammen. Det var livet. Solskin, frisk luft og områder så store at de for et lille barn føles ganske uendelige.
Man kan dog ikke være barn for evigt, og virkeligheden trak mig hårdt og brutalt væk fra de frodige enge og ind i beton-junglen i København. Det var en hård omvæltning, og det gik i første omgang ikke op for mig, hvor meget jeg egentligt savnede naturen. Jeg skulle finde mig til rette i et nyt job, lave nye bekendtskaber og alt hvad der nu ellers hører til, når man flytter langt væk hjemmefra.
Det var faktisk først da stressen for alvor tog overhånd, det gik op for mig hvor helende naturen kan være. Jeg sad midt om natten, med hovedet helt oppe i skærmen på laptop’en og var ved at rive håret af mig selv. Der var kort tid til en deadline, og der var bare ikke noget der ville virke. Jeg havde drukket så meget kaffe, at jeg kunne høre mit hjerte banke og blev en anelse nervøs – hvilket bare gav mig endnu flere nerver på. Jeg her jo ikke TID til et hjertestop lige nu!
Jeg fik simpelthen nok. Jeg vidste at det ikke ville hjælpe at kigge mere på skærmen – det havde jeg gjort i timevis nu, og det hjalp jo ikke. Så jeg rejste mig op og gik. Jeg vidste ikke hvor jeg var på vej hen, jeg skulle bare væk. Jeg gik og gik, og blev pludselig draget mod et stort træ jeg fik øje på. Pludselig stod jeg i en af Københavns parker, og den dejligste følelse løb gennem min krop. Jeg var hjemme i naturen igen, omgivet af afslapning og påmindelser om, hvor lille jeg egentligt er i det hele store. Da jeg kom hjem, fredfyldt og i godt humør, var problemet pludselig til at arbejde med.
Den næste dag var jeg nede og købe planter til lejligheden. Jeg fandt mig nogle grøntsagsfrø og overvejede endda et par kødædende planter i stedet for. Der skulle noget natur ind i min lejlighed, og det skulle være nu. Jeg er ikke just født med grønne fingre, men det lykkedes mig at holde liv i det meste. Det er vokset på mig siden, og jeg har i dag flere bede sat op både indenfor og ude på balkonen. Det kan altså lade sig gøre, at få naturen ind til København. Jeg har da også fået mig en god vane med, at gå rundt i byens parker når jeg har brug for at komme lidt væk.
Det er den bedste beslutning nogensinde har taget, og jeg er blevet et både lykkeligere og mere produktivt menneske af det. Vi stammer fra naturen, og det skal vi huske.

Tøj i store størrelser

Udgivet
Kategoriseret som Guides

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.