Going off the grid

solenergi

Har du også en lille drøm om at leve som selvforsynende, men bliver begrænset af at et selvforsynende liv også kræver energi, finder du løsningen og svarene i denne artikel.

Vi ved alle at vand kan man nemt få fat i ved at lade regnen falde i tønder og derpå koge det for at slippe helt for bakterier og så har man vand til bad, madlavning, til at drikke osv. Så nemt er det nu også ved at være på at blive selvforsynende på energi og derpå også passe på miljøet.

I dag tilbydes masser af elektroniske løsninger der kan hjælpe dig med at blive selvforsynende.

  • Den første og den bedste løsning på at være selvforsynende på energi er solceller. Solceller kan du købe lige så mange du vil af og dermed også blive selvforsynende på dit energiforbrug. De er godt nok ikke så billige men de vil have tjent sig ind i løbet af et par år da du vil spare store mængder penge på elregningen. Solceller er også nemme at sætte op, da de enten kan sættes op på taget eller på en stor græsplæne, de skal bare stå så de fanger sollyset.

 

  • Når du først har solcellerne kunne det næste tiltag være elvarme da du jo er selvforsynende på dit elforbrug og dermed sagtens kan have dit hus kørende på den ellers så dyre elvarme. Herunder kan du også benytte dig af Tesla Powerwall batterier som også forsyner sig af din selvforsynende energi.

 

  • Det næste skridt kunne for eksempel være en elbil og ja, jeg ved godt det er en dyr post men igen du kan lade batteriet op med din egen energi og dermed spare en masse penge på dyr benzin og dermed selvfølgelig også spare miljøet hvilket er utroligt fremtidssikrende.

 

  • Noget der også sparer på din selvforsynende energi kan være at købe nye hårde hvidevarer dvs. en ny tørretumbler, vaskemaskine, opvaskemaskine, fryser, eller et nyt køleskab, osv. Her skal du fokusere på at den nye maskine du køber er så el sparende som muligt og det kan man se på de små A’er og +’er der er på maskinen, men du kan selvfølgelig altid med fordel spørge personalet i butikken da de gerne skulle have styr på hvad der vil bruge mindst energi og virke bedst ved dit forbrug.

 

  • Helt til slut er det en god ide at sørge for lavenergi produkter i hele huset, dvs. elsparepærer, at de små elektroniske apparater også er energibesparende osv. Derudover er det selvfølgelig en god ide at lære hele husets beboere at slukke lyset efter sig og måske gå så langt at slukke for alle elektroniske apparater om aftenen for at spare på energien bedst muligt.

 

Det var en god og vejledende guideline til at blive selvforsynende på energien i dit hus og husk nu på at du selvfølgelig ikke behøves at være fanatisk men at små tiltag også gør en forskel for både dig selv og selvfølgelig miljøet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.