Guide: Denne cykelkurv bør du vælge

En cykelkurv er uundværlig når man skal fragte sine indkøb, arbejdscomputeren eller strandtasken med på vejen. Den giver anledning til mere plads og ekstra bagage på cyklen, hvorfor den er særlig funktionel, samtidig med at den pryder cyklens endelige udseende.

Cykelkurve findes i mange forskellige varianter og størrelser alt efter hvilke behov man har. Derudover kan du få en cykelkurv til enten foran eller bag, og i stål, aluminium, stof og sågar en cykelkurv flet. Vi guider dig nedenstående til de forskellige typer af cykelkurve, så du kan finde den rette tilpasset dig.

Cykelkurv foran eller bag

Hvorvidt man finder det mest anvendeligt at have sin cykelkurv placeret foran eller bag er meget individuelt fra person til person. En cykelkurv der er placeret bag er ofte større og påvirker ikke på samme måde cyklens styre egenskaber. Denne type cykelkurv er dog ofte nem aftagelig, og en fordel kan derfor være at montere den fast med strips eller andet for at undgå at den bliver stjålet i forbifarten. Der er mange der vælger en cykelkurv foran, da man hermed kan holde øje med sine ting hele tiden, samtidig med at du kan få en cykelkurv flet eller i et fint stof mønster, som giver lidt ekstra til cyklens udseende.

Fast monteret eller aftagelig cykelkurv

Uanset om du vælger at placere din cykelkurv flet eller anden type foran eller bag, skal du gøre op hvorvidt den skal fastmonteres eller ej. Foretrækker du at kunne tage din cykelkurv med dig når du eksempelvis skal ind og handle eller bære fødevarerne indendørs, kan det være en fordel med en aftagelig cykelkurv. Er cykelkurven monteret, er der dog større sandsynlighed for at den ikke falder af eller bliver snuppet. Det er også muligt at tilvælge en cykelkurv flet foran og eksempelvis en i aluminium bagpå for at skabe mere opbevaringsplads og udnytte fordelene ved begge typer.

Materialevalg og udformning

Når du køber en cykelkurv flet, aluminium eller stål skal du vurdere hvilket behov du har for at fragte ting og sager. Dette har nemlig betydning for valget af materiale, da en cykelkurv aluminium eksempelvis er mere modtagelig frem for en cykelkurv flet. Størrelsen og udformningen er også af afgørende betydning for hvad du skal fragte.