Hvad skal du være opmærksom på når du køber værktøj online?

vaerktoej

Der er en mange gode ting ved at købe elværktøj online. Det er næsten altid billigere, du kan købe alle døgnets 24 timer, det er nemt, du kan læse anmeldelser og du kan sammenligne priser. Men der findes ulemper. Du kan ikke prøve værktøjet før du køber det. Du kender ikke leveringen der oftest kan være håndteret voldsomt og samtidig ved du ikke om varen har ligget på en hylde i flere år, selvom modelnavnet er det samme. Her er nogle tips til at hjælpe dig med held navigere online hardware midtergangen.

Spørg på fora

Nogle værktøjsforhandlere tilbyder billige priser. Men værktøjet er typisk ikke fra kendte producenter. Så hvordan ved du om du gør et godt køb? Læs forskellige anmeldelser af det specifikke værktøj og anmeldelser af lignende værktøj fra samme producent. Du oprette et forumindlæg og spørge til andres erfaringer med værktøjet. På Dindebat.dk kan du f.eks. spørge de mange aktive brugere om råd. Se denne bruger som spørger til hvilken højtryksrenser han skal vælge.

Tænk over forsendelses- og leveringsomkostninger

Fragtpriserne kan fjerne de besparelserne der ellers ville være ved at købe værktøj online. Webshops tilbyder nogle gange forskellige typer af levering og der kan være stor forskel i prisen. Samtidig er vægten på en boremaskine eller højtryksrenser så høj at det hæver leveringsomkostningerne væsentlig. Mens andre webshops tilbyder gratis forsendelse, oftest ved køb over et bestemt beløb. Sammenlign priserne på tværks af forhandlere, da den med det billigste værktøj ikke altid er den billigste når fragtpriserne kommer oveni.

Prøv i butik, køb online

Med stor respekt for det lokale byggemarked, er online shopping den eneste måde at købe godt værktøj uden at blive ruineret. Hvis du allerede har noget værktøj, med et kompatibelt batteri der kan bruges på tværs af forskellige typer værktøj, kan du med fordel købe de resterende maskiner billigere over internettet. Den kloge forbruger prøver næsten altid varerne i butikken og derefter finde den bedste pris online. Enkelte produkter kan sagtens findes billigst i en fysisk butik, men det hører til sjældenhederne. Mange butiksejere og byggecentre er selvfølgelig kede af den type forbrugere. Men på den anden side er det en naturlig udvikling. Salg af værktøj flytter sig online ligesom så mange andre varer.

Sæt dig ind i hvad du skal købe

Undersøg omhyggeligt alt hvad der er værd at vide om det værktøj du er på udgik efter, uanset om du købet nyt eller brugt værktøj. Oftest er værktøj væsentligt billigere online, fordi det er brugt, kommer uden batteri, leveres uden oplader eller fordi det er en anden model end hvad du undersøger i butikken. Kig på det unikke serienummer/modelnummer, se hvad tilbehør der følger med og sæt dig ind i garantiens omfang. Du kan også læse for blogs omkring salg af online værktøj og få inspiration som her

Køb billigt, hvis du ikke skal bruge værktøjet meget

Når du køber en maskine som du skal bruge i mange år, som en boremaskine eller rundsav så kan det altid betale sig at købe kvalitetsværktøj. Men hvis du har brug for værktøj til et bestemt projekt, og sandsynligvis ikke vil bruge det meget derefter kan du spare mange penge. Køber du værktøjer til husbehov eller til det ene byggeprojekt eller små weekendprojekter, kan du sagtens få glæde af billigt værktøj. Det giver ikke mening at betale en masse penge for noget dyrt værktøj, som du kun bruger en eller to gange. Hvis du kun skal bruge noget værktøj én gang, gør det ikke noget at det går i stykker med det samme den sidste skrue er skruet i.

Hold dig til en familie af værktøj

Der er penge at spare ved at købe forskellige værktøj i samme familie. Batteridrevet værktøj benytter, som oftest samme batteri, hvilket gør at du kan spare mange penge. Skal du bruge både bore/skruemaskine, stiksav, rundsav, arbejdslampe og slibemaskine så køb fra den samme producent. På den måde behøver du kun at købe et eller to dyre batterier inkl. oplader.

Mærkevarer er mærkevarer

Værktøjsmærkevarer med et godt ry er næsten altid en god løsning og de er oftest billigere online. Det var bare vigtigt at sammenligne priserne for der er stor forskel. Da det er mærkevarer er modellerne alle ens og du risikere ikke at købe en dårlig model.

Overvej brugte maskiner

Nogle webshops sælger brugt værktøjer, som er blevet returneres til producenten. Derefter sælger forhandlere dem igen med markedsføringslovens 2 års reklamationsret. Værktøjet er selvfølgelig billigere end nyt, og hvis det er en dyre maskine i god kvalitet kan den holde i mange år og lige så godt. Det er vigtigt at vælge el-værktøj som er bygget til at blive brugt, da en billigere maskine vil brænde sammen ved meget hårdt arbejde.

Planlæg dit køb

Hvis du går med planerne om et gør-det-selv-projekt og har brug for et bestemt type værktøj kan du med fordel bestille det i god tid. Leveringstiden ved mindre online forhandlere er oftest varierende. Og dag-til-dag levering koster tit ekstra. Så kan du vente en uge med at få levering af dit værktøj kan der være meget at spare.

Vi håber du kan bruge denne vejledning til hvad du skal være opmærksom på, når du køber el-værktøj online. Der kommer løbende flere rådgivende vejledninger til og vi arbejder hele tiden på at levere bedre “hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber” vejledninger fremover.

Kilde: Globaltools.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.