Brugt bil – Overvejelser i forbindelse med dit bilkøb

Bil Guide

Står du over dit første bilkøb, overvejer du af skifte bil eller har du planer om at udvide bilparken med endnu et køretøj? Så er der visse ting du bør overveje, for at være sikker på at træffe den rette beslutning.
Først og fremmest skal du have fokus på dine behov og ønsker, for at målrette din søgning og gøre den mere specifik.
Derefter bør du undersøge dit budget, for at finde ud af hvor vidt det er muligt at opfylde dine behov samt ønsker.
Disse overvejelser skulle helst give et godt overblik over, hvilke typer modeller der er relevante i forbindelse med det ønskede bilkøb. Præferencer og holdninger vil være en afgørende faktor, når man skal afgrænse søgningen til specifikke mærker. Den sidste og afgørende beslutning vil være, at sammenligne de udvalgte biler med hinanden, her vil det være smart at se på modellernes fordele og ulemper. Det skulle gerne give et godt overblik, som vil blive afgørende når beslutningen skal tages hos forhandleren.

Hvad søger du?

Først og fremmest er det vigtigt at definere hvad du søger, derfor skal du overveje dine behov og ønsker. Når du skal ud og fortage dig en stor investering til en brugt bil, er det vigtigt at du har gjort et godt hjemmearbejde inden.
Først skal du gøre op med dig selv hvad du vil have ud af bilen. Skal den eksempelvis bruges til lange ture i forbindelse med arbejde, eller små ture rundt i byen for at handle osv. Skal den kunne rumme hele familien eller er det bil nummer to i husstanden.
Ud fra disse overvejelser, skal du definere de behov som medfølger den ønskede biltype. Det kan være behov som udsende, størrelse, komfort, farve, motorstørrelse, brændstoføkonomi, antal sæder, bagagerumsplads, sikkerhed, Benzin vs. Diesel, osv. Grundreglen er at hvis du dagligt kører 30 km eller derover i din bil, vil du med fordel kunne overveje en dieselbil. Hvis du derimod kun bruger bilen til kortere turer, vil det være bedst at købe en benzinbil. Dieselbiler er ofte en smule dyrere at reparere på, men tilgengæld er der penge at spare på benzinøkonomien, så det er ting du bør tage med i overvejelserne.
Du kan med fordel lave en liste, hvor du vurderer hvor vigtige alle de forskellige behov er for dig.

Hvad er dit budget

Samtidig er det vigtigt at du ligger et budget, som giver dig et overblik over hvor meget du kan investere i en ny bil. Hvis man skal ud og låne til bilen, er det vigtigt at få snakket situationen godt igennem med sin bankrådgiver. Han kan fortælle hvor meget du har råd til at bruge på en ny bil, på baggrund af hvor stort et lån han vil kunne udbyde. Din bankrådgiver vil prøve at imødekomme dine ønsker, samtidig med at have et fornuftigt økonomisk syn på situationen. I forbindelse med dit budget, er det vigtigt at du også undersøger hvad det koster at forsikre de forskellige bil modeller du har i tankerne. Forsikring og vægtafgift er udgifter der kommer ud over bilens pris og skal betales årligt.
Der ud over skal man have lagt budgettet så man har råd til at sætte penge af til vedligeholdelse som eks. Syn, værkstedsbesøg og eventuelle skader.

Sammenlign forskellige bil modeller

Efter du har fået styr på din økonomi samt behov, kan du begynde at udpege specifikke bil modeller som opfylder dine krav. Her er det en god idé at lave en liste med fordele og ulemper ved de forskellige modeller du har i søgelyset. Det skal gerne kunne indskærpe din søgning til 2-3 modeller som du går videre med. Anvend internettet til at undersøge prisniveauet på de forskellige bilmodeller du er interesseret i, inden du opsøger eventuelle sælgere.

Inden bil købet

Når du handler med brugt biler er det vigtigt at du ikke blot kigger på bilens specifikationer men også dens stand. Samme bil model kan være meget forskellig fra hinanden, da der er forskel på hvordan tildligere ejere har behandlet dem. Der er to forskellige primære måder at finde brugte biler på, enten via forhandlere eller private personer. Det er derfor vigtigt at sammenligne priser på modellerne, så du er sikker på at købe til den rette pris. Der er flere måder at gøre dette på, en af dem er at bruge sider som bilbasen.dk eller biltorvet.dk. Her finder du et hav af bruge biler og siderne er nemme at anvende da de har filter funktioner, der giver dig mulighed for at finde den rette model med ønskede specifikationer. På biltorvet.dk har du ymere mulighed for at tjekke brugte bilers registreringsnummer. Det er en vigtig ting at gøre inden et køb, da du her finder informationer om synsdatoer, tekniske specifikationer, stelnummer m.m. Her får du også informationer omkring eventuel restgæld i bilbogen og hvis bilen skulle være meldt stjålet.
Du bør prøve bilen inden købet, samtidig er det også vigtigt at gennemgå den for mangler og fejl, så du sikre dig at du ved hvad du køber. Man kan med fordel forhandle om prisen, her kommer prissøgning omkring det generelle marked dig til gode.

God bil jagt!

Kilder:
Starmark.dk
Autouncle.dk

Udgivet
Kategoriseret som Biler

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.