Lagen guide

[wr_row width=”boxed” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” img_repeat=”full” autoplay=”yes” position=”center center” paralax=”no” border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”10″ div_padding_bottom=”10″ div_padding_right=”10″ div_padding_left=”10″ ][wr_column span=”span12″ ][/wr_column][/wr_row][wr_text text_margin_top=”0″ text_margin_bottom=”0″ enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ disabled_el=”no” ]Der findes efterhånden mange forskellige lagentyper og det er nødvendigt at du ved hvad du er på udkig efter, når du handler på nettet. Samtidig er det også vigtigt, at købe lagner af en god kvalitet, for at sikre at lagnerne ikke krymper i vask og mister farve. Det kan dermed godt betale sig at give en smule ekstra, for at få kvalitet det holder længere, fremfor at købe de helt billige lagner, der skal udskiftes ofte.

De mest kendte lagentyper er følgende fem

1. Kuvertlagen – til topmadrassen

Kuvertlagner anvendes til topmadrassen, som man typisk tilkøber til sin seng. Almindelige kuvertlagner passer typisk til en topmadras, med en højde på 8 cm. Kuvertlagner er der med den mest normale lagen type og det type lagen som flest folk udskifter hyppigst.

2. Faconlagen/boxlagen- til kontinentalsenge og elevationssenge

Et facon lagen bruges til selve sengen. Standard størrelsen på et faconlagen er 30 ca. og kan dermed anvendes til de fleste box- og springmadrasser. Hvis man har en ekstra høj seng, er det også muligt at finde et ekstra højt faconlagen på eksempelvis 45cm. Et faconlagen sidder tæt til sengen og giver dermed det bedste og mest elegante look.

3. Kappelagen – til kontinentalsenge og elevationssenge

Kappelagner passer ligeledes til sengens boksmadras, men skiller sig ud fra et faconlagen, ved at have frit hængende sider. Dette betyder at lagnet ikke et syet ind i hjørnerne men derimod hænger frit til gulvet. Dette er kan være smart, hvis man ønsker at skjule opbevaring og rod under sengen. Samtidig kan det også dække sengebenene.

4. Fladt lagen – til Box madrasser og skummadrasser

Et fladt lagen, også kendt under navnet stiklagen, er lagner der stikkes ind under topmadrassen på sengen. Stiklagner ligger derfor løst på madrassen og anbefales mest til brug på en boxmadras eller skummadras på gulvet. På en elevationsseng eller boxseng, foretrækker de fleste mennesker et faconsyet lagen, som er tilpasset topmadrassens mål og dermed ikke skrider af.

5. Flexlagen/Splitlagen – til elevationssenge

Flexlagen eller splitlagen er også kendt under navnet et H-lagen. Et flexlagen anvendes til topmadrassen på elevationssenge. Disse lagner er smarte på en dobbelt elevationsseng, da de er fleksible og dermed giver dig mulighed for at anvende elevations delen af sengen uafhængig af hinanden.[/wr_text]

Udgivet
Kategoriseret som Guides

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.