LMS: funktioner og fordele

E-learning

Et Learning Management System (LMS) er et softwareprogram, der bruges til at planlægge, levere og publicere online-kurser i onlinekataloger. Medarbejdere logger ind på et LMS system ved hjælp af en browser. De kan gennemføre kurser eller moduler, som fx er blevet tildelt til dem af en leder ud fra deres læringsbehov.
Et Learning Management System giver ledere og administratorer mulighed for at spore medarbejdernes udvikling. Faktisk kan alle medarbejderaktiviteter i et LMS spores, hvilket kan være nyttige i forbindelse med performance evaluering, MUS, kompetencehåndtering og lignende.

 

Funktioner i LMS

Et LMS er hosting, tildeling, styring, rapportering og evaluering af e-learning kurser. Og der er mange muligheder i sådan et system. Det er muligt at uploade kurser, tildele roller, anbefale kurser og generere forskellige rapporter. Hvis man laver en kursuskalender er det muligt for brugere at se de tilgængelige træningsmoduler eller kurser på ét øjeblik. Som følge heraf kan de sende anmodninger om registrering til de forløb, som de er interesseret i, og som er relevante for dem. Endvidere forkortes afstanden mellem administrator og bruger, da administratoren kan sende påmindelser og meddelelser direkte til medarbejdere om kommende læringsforløb eller deadlines. Medarbejderne kan blive certificeret for gennemførte kurser, ligesom administratoren har adgang til medarbejderscores og oversigt over individets præstationer.

 

Fordele i LMS

Et LMS leverer uvurderlige muligheder til administratorer. Det er brugervenligt, og det er nemt at tilpasse træningen. Det er omstillingsvenligt, så baseret på en virksomheds skiftende træningskrav, kan det løbende ændres og opdateres. Og så er det muligt at oprette et flersproget LMS, så medarbejdere kan få adgang på tværs af forskellige geografiske områder.

Faktisk kan et LMS være gavnligt på mange måder. Det:

  • øger tilgængeligheden både i forhold til tid og sted
  • leverer ensformig træning til alle medarbejdere uafhængig af placering
  • reducerer omkostningerne til kurser og undervisere
  • giver organisationer mere værdi, fordi medarbejderne hurtigt kan udvikle sig og opnå ny viden fx om nye produkter.

Kontorartikler til din virksomhed

Udgivet
Kategoriseret som Guides

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.