Ny opvaskemaskine

dishwasher

dishwasher

Ny opvaskemaskine

Når du står overfor købet af en ny opvaskemaskine til dit køkken, er der visse produkt specifikationer du bør have med i dine købsovervejelser. Hvidevarer er et marked med stor priskonkurrence, så ofte kan man finde et godt tilbud ved at undersøge markedet. Man bør kigge efter kendte kvalitets mærker såsom Bosch, AEG, Electrolux eller Siemens.

Energiklasse

Hvis du som de fleste gerne vil spare penge på strøm- og vandregningen er det en god idé at vælge en opvaskemaskine med mærket A++ eller A+++. Det kan også være en god idé, at tjekke om opvaskemaskinen har sensorstyrring. Sensorstyrring af programmerne, gør til at maskinen tilpasser strøm- og vandforbrug, efter mængden af tøj i maskinen samt hvor beskidt det er. De fleste opvaskemaskiner med energimærket A++ eller A+++, bør have sensorstyrring, men tjek efter for en sikkerhedsskyld.

Læs mere omkring energimærket her.

Betjening af maskinen

Det er en god idé at vælge en opvaskemaskine der er nem at betjene og som virker logisk for netop dig. Du skal derfor vurdere, om knapper og display gør maskinen nem og enkel at anvende. Opvaskemaskinen anvendes meget i dagligdagen, det skal derfor helst være en nem og problemfri proces.

Programmer og tid

Det kan være en god idé at undersøge opvaskemaskinens programmer. Programmerne varierer fra model til model og mærke til mærker.
Den gennemsnitlige opvaske tid for de fleste maskiner, er omkring 2 timer. Ofte findes der også et såkaldt ”lynprogram” på maskinen, som halverer vasketiden. Dette er meget smart og sparer en del tid, men man skal være opmærksom på at det medfører højere strøm- og vandforbrug.
Mange opvaskemaskiner er udstyret med et miljø/spare program. Vil du gerne tænke på miljøet eller blot spare penge på strøm- og vandregningen, er det godt at gå efter en maskine med sådan et program. Det er også en god idé at sikre sig, at opvaskemaskinen, har et ”skåneprogram”, som kan anvendes, hvis du har ekstra sarte glas eller porcelæn tallerkener.

Opvaskemaskinens støjniveau

En ting de fleste glemmer i forbindelse med købet af en opvaskemaskine og hvidevarer generelt, er produktets støjniveau. Dette er ofte en meget vigtig faktor i de flestes beslutningsproces, men mange glemmer det som sagt, da produktet er slukket når de ser det i butikken eller på nettet. Når du undersøger markedet bør du derfor kigge efter produktets decibelniveauet (dB), som typisk ligger omkring 50. Jo lavere tal – jo mindre støj.

Type og indretning af opvaskemaskine

Kapacitet og størrelse, er en vigtig faktor i forbindelse med din opvaskemaskine, gør dig derfor overvejelser om hvor stor en maskine du har behov for og hvordan den bedste indretning af pladsen vil være for dig.

Der findes også flere forskellige typer af opvaskemaskiner, indbygget model, integrer bar model, smal model, bordopvaskemaskine osv. Så undersøg udvalget grundigt og vælg den typer der passer bedst på dit behov.

Vaskeevne og tørreevne

En sidste ting du bør have øje for, er opvaskemaskinens vaskeevne og tørreevne. Dette bliver testet på alle maskiner og under produktets specifikationer, står der et bogstav der indikerer den pågældende tørre- samt vaskeevne for modellen. En opvaskemaskine med god vaskeevne og tørreevne, er A-mærket i begge kategorier.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.