Optimal søvn med en dyne fra Ringsted Dun

Vidste du godt, at 63 % af danskerne begår den fejl, at de sover med den samme dyne hele året, selvom det anbefales at skifte imellem to dyner?

Fordele ved at have to dyner:

Fordel 1#: Din dyne holder længere tid

Din varme dyne holder længere tid, når du bruger en lettere dyne om sommeren. Det skyldes, at vi sveder mere, når der er varmt og sved er ikke godt for holdbarheden på din dyne.

Fordel 2#: Du kan få en bedre søvn af at have en let sommerdyne og en varmere vinterdyne.

Det anbefales at skifte imellem to dyner, så du hverken har det for varmt eller for koldt, når du sover. Kvaliteten af din søvn afhænger nemlig af din kropstemperatur. 2 forskellige dyner til sommer og vinter kan give dig en bedre søvn, så du er frisk og udhvilet næste dag. Sover du for koldt, er der risiko for at du får ødelagt den dybe søvn, så skift til en vinterdyne, nu hvor temperaturen er faldende udenfor.

Du bruger din dyne 1/3 af hele dit liv, så den rette dyne er en rigtig god investering.

Fordel 3#: Du har en dyne at skifte med, når den anden skal vaskes (2 gange om året)

Når din dyne er til vask (anbefalet minimum 2 gange om året), skal du vente på at den tørrer. Her kan du bruge din anden dyne den ene nat, så du ikke skal ligge i det bare ingenting og fryse…

Her får du lidt vigtig information og tips om dyner, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige dyne:

• De skrækkelige støvmider, som ofte søger dynerne i hjemmet, dør heldigvis ved en tur i vaskemaskinen på 60 grader.
• Vælg dyne efter din type: Sveder du meget om natten eller er du en frossenpind? Nogle vil gerne have en varm dyne hele året rundt og vælger en helårsdyne, mens andre gerne vil skifte mellem sommer- og vinterdyne.
• Bæreevne henviser til dynens evne til at holde på varmen. Det er ikke et udtryk for kvaltiet, som mange fejlagtigt tror. For hvis du er typen, som har det meget varmt, når du sover, så skal du ikke have en dyne med høj bæreevne. Fiberdyner har en lav bæreevne mens edderdunsdyner har den højeste bæreevne.
• Vælg altid en dyne, der er 15-20 cm længere end du er. Er du 185 cm anbefaler vi at du køber en dyne på 220 cm – så stikker tæerne heller ikke ud forneden. (En hel almindelig dyne måler 140×220 cm.
• Det er vigtigt med en god nattesøvn, for at vi kan lade op til næste dag. Hele 69% af danskerne har ikke tænkt over, om de har den rigtige dyne, så måske får de ikke deres helt optimale nattesøvn, som er så vigtig for deres velbefindende.

Se denne Guide fra Ringsted Dun, som hjælper dig med at vælge den rette dyne.

RingstedDun-SaadanVaelgerDuDinDyne-STOR

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.