Passer dit tøj som det skal?

Mand med solbriller

Kender du det? Det kan være noget af en udfordring at finde tøj, der passer som skræddersyet til ens krop, hvis ikke man, ja, får det skræddersyet.

Især hvis man er lidt større end gennemsnitsmanden, kan det blive en kamp. Ét er, at man køber tøj, der sidder for stramt og ubehageligt, noget andet er, at herretøj i store størrelser også kan blive FOR stort, hvis man overvurderer sin størrelse. Ingen af delene er særlig klædeligt.

Vis dig fra din bedste side
Undervurdér aldrig vigtigheden af, hvad din beklædning gør for din fremtoning.

Førstehåndsindtrykket er så vigtigt, og din måde at klæde dig har større betydning, end man skulle tro. Et sløset tøjvalg f.eks. til jobsamtale sender signaler om, at du generelt er ligeglad og uordentlig – også i din arbejdsgang. Hvor ville det være ærgerligt at give folk det indtryk, hvis det ikke er tilfældet.

Derfor kan det godt svare sig at bruge de fem minutter ekstra på at overveje dit udtryk, inden du skal til jobsamtale eller lignende, hvor du skal gøre et godt indtryk.

Generelt kan man sige, at man skal passe tøjet til situationen. Men klæd dig altid hellere for pænt end for afslappet, når du skal ud for at være på den sikre side.

Hav disse overordnede huskeregler in mente
– For løs skjorte ser sjusket ud. Både rundt om kroppen og i halsen skal skjorten sidde til.
– Jakke der poser er en fejl, der begås af flere mænd. Flere overvurderer deres egen størrelse specielt omkring skuldre, og det er ikke pænt med en for stor jakke.
– For smal skjorte eller jakke er omvendt heller ikke særlig smart. En habitjakke eller skjorte, der ikke kan lukkes ordentligt, får dig til at se unødigt stor ud.
– Bukser der stumper er et absolut no-go. Bukserne bør gå halvt ned på skoens hæl, når du står op.
– For korte strømper gør ikke noget særlig charmerende for dig. Det sker, at bukserne kryber op, når man sidder, og det der med at vise ben har ikke den samme positive effekt for mænd som for kvinder. Det kan reddes med tilpas lange strømper.

Kend dine mål, når du køber tøj
Ved lige at gøre dig besværet med at måle omkredsen forskellige steder på din krop, kommer du et skridt tættere på at sikre, at tøjet du køber passer som det skal, så du tager dig ordentligt ud og ikke gør et fejlkøb. Her skal du måle:

– Din fulde højde fra top til tå
– Dit bryst på det bredeste punkt
– Din mave på det sted, hvor du vil sætte dine bukser
– Din hofte på det bredeste punkt
– Din skridtlængde på indersiden af benene

Med de rigtige mål kan du sammenligne med størrelsesguiden i den shop, du vil købe tøj. En størrelsesguide er blevet ret almindeligt for webshops i dag, fordi så mange køber tøjet over nettet for at spare tid og besvær.

Forhåbentlig kan disse få råd fungere som en overskuelig guideline for dig, når du skal købe nyt tøj og gerne vil se ordentlig ud.

Udgivet
Kategoriseret som Guides

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.