Polterabend på lavbudget

Når man skal giftes, er det tradition at der bliver holdt polterabend. En polterabend kan meget nemt blive en dyr affære, for dem der skal deltage, og vil man have alle med – også dem der ikke har et så højt budget, er det federe at finde på nogle billige aktiviteter, så hele ens interesserede vennekreds kan komme med.

En polterabend skal gerne være en fest dag for den snart gifte, og alle hans/hendes ven(inder). Derfor er det vigtigt at holde budgettet nede, så selvom det evt. er unge mennesker der stadig studerer har råd til at tage med på denne fest dag. Vi har derfor forsøgt at liste nogle aktiviteter man kan lave, som holder sig på det man vil kategorisere som lavbudget, så alle kan komme med. Forslagene vil hovedsagligt være henvendt til herresiden af parret.

Fodboldgolf

Fodboldgolf kan spilles mange steder i landet. Som navnet antyder, er det golf med en fodbold i stedet for en golfkugle, hvor man selvfølgelig sparker bolden af sted i stedet for at slå til den med en golfkølle. Fodboldgolf er en rigtig hyggelig aktivitet, hvor der også indgår en stor del af konkurrence, i det man opskriver spark brugt på den tit 18 huller lange bane. En af fordelene ved fodboldgolf er også, at man kan gå og drikke lidt øl på ruten og evt. lave små druklege ud af spillet, det kunne være når man misser et putt på greenen, eller når man sparker bolden fra startstedet ud i det højre græs, som i golfsprog er benævnt som rough’en.

Billard

Alle lidt større byer har et værtshus eller bar der ejer et billardbord. Her er der rig mulighed for at udkæmpe nogle drabelige dyste på polterabenden. I kan evt. spille skomager, som er det velkendte værtshus spil med keglerne i midten og kuglerne der skal ramme bander før de rammer kegler. Her er rig mulighed for en god gang konkurrence, og konkurrencemennesker som herre tit er, vil jo ikke tabe, heller ikke engang et slag billard. Her kan laves forskellige udfordringer og taberen kan give en omgang af værtshusets sikkert billige øl og på den måde bliver det kun en omkostning når i skal have noget at drikke.

Kanotur

Et andet fedt arrangement der kunne stables på benene til en polterabend kunne være en kanotur. Vi har alle set eller hørt om Casper og Franks tour de fiss i klovn og en polterabend i samme stil, uden en dreng på 12 og alle de andre ting der vil gøre turen underlig, kan en kanotur sammen med alle de gode venner være et rigtig hyggeligt og fedt arrangement på en polterabend. Man kan sejle frem til forskellige spots og gennemføre nogle forskellige konkurrencer og lege og derved få konkurrence genet frem i gruppen, som alle fyre har i sig et eller andet sted. I kan krydre turen med overnatning i telt eller lignende på ruten, som får den gode festivals stemning op i de fleste og sejle videre dagen efter.

5-kamp/7-kamp

En fed måde at lave en konkurrence til gommen og vennerne der er til polterabend kunne være, i bedste atletik stil, at lave en 5 kamp eller 7 kamp. Vælg en masse forskellige aktiviter blandet med gode lange indlagte drikkepauser – for mænd, konkurrence og øl er en sikker vinder hver gang. Aktivitetseksempler kunne være gummistøvlekast, hvor det gælder om at kaste længst. Styltegang på tid med en opsat bane, kast efter målskiver og mange andre ting i den dur, som ikke koster noget særligt og hvor de fleste af remedierne kan lånes af hinanden, derved bliver den største udgift øllene. Vi mener her at det vigtigste ved en polterabend er, at gommen hygger sig. Det gør man bedst hvis alle end bedste kammerater er med, også selvom de på tidspunktet er studerende med et stramt budget, eller i øjeblikket er arbejdsløse. Derfor er det vigtigt som arrangør lige at have fingeren på pulsen i forhold til de andre deltagere og budget, så alle de vigtigste i gommens liv kan komme med og gøre det til en fed aften for ham.

Jeg mener, med de listede forslag, at man kan få masser af skæg og ballade til en god, men billig polterabend. Med dette vil vi ønske jer en rigtig god dag, hvad enten i vælger dyre eller billige løsninger og ligegyldigt hvilke aktiviteter i vælger.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.