Sådan får du et kontor som dine medarbejdere vil elske

Sådan skal et kontor se ud

Motivation på arbejdet er noget af det vigtigste at højne, hvis man vil opbygge en effektiv arbejdsplads. Motivations faktorer kan være rigtig meget forskelligt, alt efter hvilke brancher man er i. Nogle ting er motivation henover en bred kam og er punkter man kan smide ned over de fleste brancher.
Først og fremmest er der ting der er ikke er håndterbare man kan påvirke, mod at få et bedre arbejdsmiljø.

Det er ting som løn. Løn er måske ikke den store motivationsfaktor som mange går og tror. Ja, det er rart at have en god lønpakke på sit job, og også muligheden for at tjene ekstra ved godt arbejde. Løn kan være en af mange ting man kan give for at højne motivationen, men hvis du vil bruge løn som motivationsfaktor er det vores klare overbevisning at man skal have en fin grundpakke med muligheden for god provision, og derved bruge dette som en motivations faktorer.

Der er mange motivationsfaktorer ud over de lønmæssige. De nederste i hiarkiet kaldes også vedligeholdelses faktorer, noget som man bare skal have for at gå på arbejdet – herunder også løn. Andre ting der kommer under vedligeholdelses faktorer er ting som sikkerhed i arbejdet, relationen til chefen og de andre kollegaer og ens status på arbejdet.

Noget der virkelig rykker når det kommer til motivationen er nogle helt andre ting. Det kan være ting som ansvar. Får du ansvar på din arbejdsplads, bliver du meget mere motiveret til at gøre dit job ordentligt. Vi kan næsten alle nikke genkende til, at hvis vi får ansvaret for et nyt og spændende område, er det med det samme noget vi bruger en masse tid på og rigtig gerne vil sætte sig ind i. Når arbejdsgiveren giver en ny medarbejder ansvar for et nyt område, eller tager en med på råd på nogle punkter giver det en blog på tanden, til at give den en ekstra skalle. Derfor er ansvar virkelig en af de knapper man kan skrue på, når det kommer til at motivere arbejderne til at give den ekstra, og blive gode for arbejdspladsen og derved bliver de også gladere for at være der – og de kommer til at elske at arbejde hos dig og under dig.

Der er også mange andre ting, der gør at medarbejdere er glade for at være på en arbejdsplads. Meget af det har også med arbejdspladsen beskaffenhed at gøre og hvordan kulturen og udsmykningen er. Dette kan gøres ved nogle forskellige tiltag.
I denne artikel fokuseres der hovedsagligt på kontorer, da det er dem vi har mest at gøre med. Du vil herunder kunne læse dig frem til nogle små råd, der kan betyde en del for kulturen og arbejdsglæden på dit kontor.

Implementerer du disse tiltag på dit kontor, vil du med garanti opleve gladere medarbejder. De vil elske at komme på kontoret og det er en rigtig god start mod at få nogle glade medarbejder.
Først og fremmest vil det være en rigtig god ide at få en god kaffemaskine. Kaffe er noget mange drikker hver morgen, og tilbyder du en god kaffe kan det være en rigtig god start på morgenen for mange af medarbejderne. Det kan gøres på mange måder. Det kan både være en fancy maskine, med mange forskellige typer af kaffe, som kan vælges med tryk på knappen men det kan også blot være en god gammeldags kaffemaskine, der kan lave god kaffe – hvor man kan skiftet til at lave en god gang kaffe når man møder ind, så der er til alle de kaffe tørstige når de møder ind på jobbet.
Dette er en måde at påvirke medarbejderne i den rigtige retning. Små ting som at servere en god kop kaffe om morgenen er en rigtig god metode at starte dagen på.

En anden ting man kan gøre for at få et bedre kontormiljø, er at gøre kontoret flot.
Dette kan man gøre med lidt kunst på væggene. Kunsten behøver ikke være speciel dyr, faktisk kan nogle af de mange forskellige plakater man kan købe omkring i de danske shops, gøre det rigtig godt. Find nogle fede plakater med citater eller lækre billeder, eksempelvis et verdenskort er altid en sikker vinder.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.