Sådan Sætter du Selv en Altankasse Op

Altankasse

Altankasse
At sætte en altankasse op på dit hus, er ofte en vanskelig opgave, især hvis den skal monteres direkte på ydervæggen. Der er flere spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du giver dig i kast med denne opgave: hvor meget vægt skal understøttes? Hvilken type materiale er altankassen lavet af? Hvilken form for overflade er altankassen monteret til? Hvilke slags beslag, eller andre former for støtte, er tilgængelige? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, der skal besvares, for at du selv kan hænge din altankasse op med succes.

Altankasser af træ og PVC er generelt tunge, og er typisk designet til, at kunne indeholde meget mere jord, og give en mere stabil støtte, end altankasser lavet af vinyl. Vinyl anbefales normalt ikke til direkte montering på huset, på grund af materialets tyndhed, dets modtagelighed over for revner og manglen på strukturel støtte. Disse lette kasser placeres sædvanligvis på specialiserede L-beslag af metal, der kan skrues direkte ind i ydervæggen.

 

En stærk altankasse monteres ofte på én af følgende måder:

(1) Beslaget installeres direkte i huset, og altankassen er separat sat fast til beslagene
eller
(2) Altankassen er boltet direkte til huset, igennem bagsiden af kassen.

 

Hvis der anvendes beslag, er de generelt funktionelle, men der findes også ”pynte-beslag”, der ikke gør noget for monteringen, men blot giver et udseende, som der er nogen der foretrækker. For at montere beslag, skal du starte med at måle altankassens højde, og afskære beslagene med den målte afstand, under vindueskarmen. Du skal derefter måle den vandrette afstand fra midten af vindueskarmen, og ud til hver side, for at finde placeringen af beslaget. Hvis kassen er længere end 120 cm, anbefales det, at du bruger tre eller flere beslag. Hvis du vil hænge en altankasse op direkte på huset med bolte, skal du ligeledes måle op for, at finde den rigtige afstand mellem de enkelte bolte.

For at hænge en altankasse på en murstensvæg, skal du gøre nogenlunde det samme, som beskrevet ovenfor. Her får du dog brug for et specielt ”hammerbor”, til at bore i de hårde mursten. Begynd med at bore et hul, pg sæt derefter en ravplug i hullet. Skru gennem beslaget og ind i ravplugget, og beslaget er nu sikkert fastgjort til væggen.

Når alle beslagene er fastgjort til væggen, kan altankassen placeres ovenpå, og centreres i forhold til vinduet. Endelig borer du så igennem bunden af kassen, og direkte ned i støttebeslagene, så de ligeledes er fastgjort. Det anbefales generelt at din altankasse går et par centimeter længere ud, end selve vinduet, da det ser bedre ud.

Det var en hurtig gennemgang af, hvordan du selv sætter en altankasse op. Det kan virke skræmmende til at starte med, og man skal da også holde tungen lige i munden. Hvis du går forsigtigt frem, og tænker dig om, vil du dog let kunne klare opgaven.

Udgivet
Kategoriseret som Bolig

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.