Sådan starter du en tøjbutik

aaben

Hvis du står og skal åbne din egen fysiske butik er der mange ting at gøre og have styr på. Jeg vil herunder prøve at opliste de mest centrale ting som er de vigtigste i forhold til at åbne en fysisk butik.

 • Den første ting du skal gøre det er at lave en økonomisk vurdering og en forretningsplan af hvordan og hvorledes du vil få kapital og vækst i din virksomhed. Jeg ved godt at det selvfølgelig er svært at få klarhed over hvordan og hvorledes i forhold til hvordan din virksomhed vil køre i praksis men du må alligevel have lavet nogle undersøgelser i forhold til om der er efterspørgsel på lige præcis det du har valgt at specialisere dig inden for.
 •  

 • Efter det økonomiske og forretningsplanen er lagt og du har fået en revisor til at kigge den igennem er det tid til at finde den bedste location for lige præcis din virksomhed. Her er det en god ide at lave en rundspørge eller en undersøgelse omkring efterspørgslen på dit produkt i området, det er den bedste måde at finde ud af om det er en god location for din butik. Hvis du har valgt at starte en virksomhed op som der er mange af i forvejen er det vigtig at det du tilbyder er bedre, billigere eller med en bedre service da servicen tit er det altafgørende for kunden.
 •  

 • Når du har fundet din location skal du jo finde ud af hvordan du vil indrette din butik. Indretning er noget af det vigtigste når du har en fysisk butik da du gerne vil at kunden skal rundt i hele butikken for at skabe mersalg. Her er det selvfølgelig forskelligt hvordan lay-outet skal være i forhold til det du sælger men for det meste skal du sørge for at der er en A, B og C placering til produkterne i din butik. (Se her og her for mere inspiration)
   
  • A. Placering er den bedste placering og skal gerne være noget af det første dine kunder får øje på og dermed er det også vigtigt at det er her du viser dine nyeste varer eller i tilfælde af udsalg dine udsalgsvarer.
  • B. Placering er den næstbedste placering som selvfølgelig også skal indeholde noget af det som du ved der sælger og som er spændende for kunden at kigge på.
  • C. Placering er den værste placering i din butik. Her kunne det være en god ide at placere nogle basisvarer bare for at få dine kunder til at komme ned i denne afdeling. 
 •  

 • Du bør overveje om du skal have både fysisk og onlineshop. Dette kan give ekstra salg uden ekstra omkostninger. Hvis det giver mening med begge er det vigtigt at dit lager styres ordenligt. Et EDI system er en fordel for at sikre at dit lager altid er up to date i begge shops. Læs mere om EDI her og her.

Dette er nogle af de vigtigste forhold du skal have styr på når du skal åbne en fysisk butik og det er uanset om du sælger elektronik, børnetøj eller sko. Det vigtigste er selvfølgelig at det at åbne en butik er gennemtænkt, da det ikke er en specielt god ide at åbne noget som er så dyrt ugennemtænkt. Jeg håber at denne artikel har givet dig noget at tænke over og jeg siger held og lykke med åbningen og planlægningen af din nye butik.